Olimpiada națională pentru elevii din mediul rural (V-VIII)

Universul cunoașterii 

prin lectură 

SATU MARE

9-11 iunie 2023

Dragi elevi, stimați colegi profesori,


Ne bucurăm să găzduim etapa națională a Olimpiadei  pentru elevii din mediul rural „Universul cunoașterii prin lectură”.

Martin Farquhar Tupper afirma că „Lectura este o cheie a cunoașterii și o fereastră către lume.” Astăzi, această fereastră se deschide cu bucurie și speranță pentru voi.

Această olimpiadă nu se referă doar la competiție și victorie…. Este o călătorie a voastră, a fiecăruia în parte, în lumea cărților, unde veți descoperi povești pline de aventură, înțelepciune și inspirație. Prin intermediul lecturii, veți explora tărâmuri necunoscute, vă veți întâlni cu eroii voștri... 

Lectura este ca o cheie magică care deschide uși către orice loc și timp, fie că este vorba de Egiptul antic, de junglele Amazonului sau de galaxiile îndepărtate ale spațiului cosmic.

Însă, dragi elevi, această olimpiadă nu este doar despre voi. Este despre comunitatea voastră, despre familia voastră și despre întreaga lume. Lectura este unul dintre cele mai puternice instrumente pentru a depăși inerentele bariere impuse sau autoimpuse. Ea nu cunoaște diferențe de mediu sau de origine, ci ne unește pe toți sub același acoperiș, cel al cunoașterii. Lectura ne oferă o perspectivă mai largă asupra lumii, ne dezvoltă empatia și ne învață să ne înțelegem și să ne respectăm reciproc. Prin intermediul cărților, veți avea oportunitatea de a vă împărtăși experiențele și poveștile, de a vă exprima și de a vă face auziți.

Vă îndemnăm, dragi elevi, să vă bucurați de această olimpiadă. Fiecare pagină pe care o citiți, fiecare cuvânt pe care îl înțelegeți și fiecare idee pe care o descoperiți vă vor face mai puternici și mai înțelepți. Încrederea și pasiunea voastră pentru lectură vă vor călăuzi spre noi orizonturi și vă vor ajuta să vă construiți propriile visuri.

Apreciem și conștientizăm eforturile pe care le-ați depus pentru a ajunge aici. Este un semn al curajului vostru și al dorinței voastre de a vă depăși limitele.


Inspector școlar general, 

prof. Anișoara Boitor

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare