Într-un cadru festiv, la Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti”, a avut loc deschiderea oficială  a Olimpiadei naționale pentru elevii din mediul rural (cls. V-VIII) „Universul cunoașterii prin lectură”, care se desfășoară în Satu Mare, în perioada 9-11 iunie 2023.

La olimpiadă participă 161 de elevi și 39 de profesori însoțitori din 39 de județe, respectiv 21 de profesori care sunt membri ai Comisiei centrale.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare este onorat să fie gazda unei competiții de nivel național  care face parte din calendarul competițiilor finanțate și derulate sub egida Ministerului Educației.

Organizatorii acestei olimpiade, reprezentanți ai administrației locale, personalități publice ale județului au deschis oficial Olimpiada națională pentru elevii din mediul rural (cls. V-VIII) „Universul cunoașterii prin lectură”.

Această competiție onorează comunitatea sătmăreană, o responsabilizează pentru că, timp de câteva zile, va găzdui pe cei mai talentați, sensibili și perseverenți elevi de gimnaziu din mediul rural, iubitori ai limbii și literaturii române din România.

Pentru elevi această olimpiadă devine mediu propice pentru a-și pune în mişcare imaginaţia cu ajutorul cuvintelor.

Le dorim elevilor inspirație, subiecte pe placul lor, care să devină o provocare. 

Mult succes elevilor și spor tuturor celor implicați în organizarea Olimpiadei naționale pentru elevii din mediul rural (cls. V-VIII) „Universul cunoașterii prin lectură”!


Satu Mare, 9 iunie 2023 

Facebook